Hem » Blogg » På nära håll

På nära håll

Närbild

För att något av det jag verkligen vill göra ska bli gjort krävs det att jag skärmar av annat och fokuserar.  Då blir det oftast bra och jag kan känna mig nöjd efteråt. Det är tom så roligt att ordna, skapa och kreera att jag får ytterligare energi att hoppa på nästa projekt. Det underlättar helt klart också om jag får ut något bra av det, som t ex att vara nöjd.

Det skulle kunna vara att skriva en berättelse om en blomma. Jag släpper annat jag har kring mig, fokuserar och studerar blomman på nära håll. Beskriver detaljerat vad jag ser och skriver ner. Frammanar vilka dofter, smaker och känslor blomman förmedlar, kan jag höra något ljud? Lyssnar, känner försiktigt, luktar. Prövar om det går lättare att blunda för att komma blomman så nära som möjligt. Börjar sen teckna ner min berättelse.

Att koppla på flera sinnen ger mig detaljer som skärper min förmåga att fokusera på uppgiften.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *