Hem » Blogg » Orientering

Orientering

Gå vidare
Gå vidare

När jag kommer till en ny plats vill jag snabbt orientera mig i omgivningen, använder karta och undersöker hur det ser ut i verkligheten. Iakttar och memorerar för att känna mig säkrare, tryggare och få bättre överblick. Jag letar efter fina platser, genvägar och kännemärken. En del områden kan kännas mer hemma, välbekanta och trivsamma andra rent intetsägande eller ovälkomnande. Jag kan gå vilse, gå omvägar, hamna i återvändsgränder, gå i cirklar, hamna för långt bort, tappa fotfästet. Men det går alltid att be om hjälp, gå tillbaka, studera kartan, göra om, ta en paus eller ta taxi. Jag formar min bild av omgivningen, min verklighet och mitt förhållande till den.

På samma sätt orienterar jag mig när det gäller yrke, arbetsplats, jobb, fritidssysselsättning, kläder, matlagning, privatliv, åsikter, relationer osv. Prövar, testar, omvärderar, ändrar, börjar om, gör misstag, ångrar, backar bandet och försöker igen.

Till någon del handlar det om att göra, prestera, uppnå ett resultat men i högre utsträckning om att finnas i själva görandetillståndet. Vetskapen om att något aldrig blir slutgiltligt perfekt, det är ett ständigt pågående skapande, ett flöde där min kreativitet får utlopp. Det är något som sker i och runt mig, något jag hela tiden kan påverka. Jag eftersträvar att skapa och finnas i en miljö och ett sammanhang som är öppet, hälsosamt och inspirerande. Jag banar väg i livet, inget är vare sig rätt eller fel, lätt eller svårt, fint eller fult, endast den väg jag går.

Det är lättare att agera i skeenden om du själv är i rörelse, när du är en del av den pågående skaparprocessen. Hinder, fastlåsningar, motgångar och kriser dyker upp precis som lösningar, förbättringsförslag, erbjudanden, bekräftelser och uppskattningar och du lär dig förhålla dig till det som sker på ett accepterande och ickevärderande sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *